Про цікаві історичні фільми 2.0

Оськільки перший пост про цікаві історичні фільми став напрочуд вдалим, тому сьогодні я продовжу підбірку ще декількома цікавими фільмами.
Отже, розпочнемо!

1. КРОЛИК ДЖОДЖО (2019, в прокаті України з 2020)
Дивовижна історія від режисера "Тор: Раґнарок" (Marvel Studios) Тайки Вайтіті. Маленький Джоджо вступає до омріяного ним Гітлерюгенду, щоб стати справжнім нацистом. Його уявний друг - Адольф Гітлер! І в один момент усесь світ десятирічного хлопця кардинально змінюється. Тут без спойлерів;)



2. ЗАЛІЗНА ЛЕДІ (2011)
Байопік Маргарет Тетчер - Прем'єр-міністра Великої Британії (1979-1990). Раджу подивитись, тому що для Об'єднаного королівства часи урядування Тетчер були дуже важкими.


3. ОСТАННІЙ САМУРАЙ (2003)
Ось тут цікаво буде дев'ятикласникам (також восьмикласникам і взагалі)! Чому, тому що даний фільм розповідає про Добу "Мейдзі" (нагадую, освічене правління). Звичайно, це художній фільм, звичайно є свої перегиби. Але тут показано життя Японії другої половини ХІХ століття і боротьбу імператора Муцухіто з сьогунатом Токугави. Плюс тут грає Том Круз.


 4. ПЕРЛ-ХАРБОР (2001)
Ще один цікавий ХУДОЖНІЙ фільм, а тому тут також вистачає ляпів та перегибів. Проте, якщо усе відкинути разом зі сльозами Бена Аффлека та Джоша Харнетта (для якого цей фільм став єдини успішним), розповідь тут про вступ у Другу Світову війну США після атаки на базу ВМФ Перл-Харбор японцями.

5. ОРЕЛ ДЕВ'ЯТОГО ЛЕГІОНУ (2011)
Абсолютно художній фільм. Але є одне але. Побут, спосіб життя віськових Римської імперії в Британії, одяг, життя патриціїв та рабів, боротьба з англами, саксами, кельтами - все це варто уваги! Плюс гарний сюжет;)


6. ШПИГУНСЬКИЙ МІСТ (2015)
Знову байопік. Дія фільму відбувається в часи Холодної війни. ЦРУ відправляє до Німеччини бруклінського адвоката Джеймса Донована домовитись про обмін полоненими з СРСР та визволити американського пілота-розвідника.


Коментарі